De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Stijlvol door de regen!

Ga je binnenkort trouwen of heb je een feestje waar je alle gasten een aandenken wil geven? Kom goed voor de dag met een passende paraplu voor elke gelegenheid! Voor een bruiloft is een bruidsparaplu in de vorm van een hart natuurlijk erg romantisch. Bedrukte paraplu’s zijn fantastisch als aandenken voor een evenement of gezelschap.

Het rijke verleden van de paraplu.

We hebben er allemaal wel één, en we balen enorm als we hem op het moment suprême niet bij ons hebben. Maar waar komt nou eigenlijk de paraplu vandaan en waarom heet het eigenlijk een paraplu? Het woord paraplu kom van het Franse woord “parapluie” wat letterlijk staat voor “tegen de regen”. Naast het beschermen van je haar of kleding tegen de regen kan een paraplu ook je huid beschermen tegen de straling van de zon. Niet alleen tegen de gevaarlijke UV-straling, maar ook tegen de warmte zodat je lekker koel over straat kunt.

De paraplu is een afstammeling van zijn grote broer de parasol. Parasols bestaan al sinds de oudheid, een tijd waarin de hogere klassen een zo bleek mogelijke huid nastreefden. Hieraan kon iedereen zien dat je geen arbeid in de buitenlucht hoefde te verrichten en een elitaire status had. Er werden kleine parasols gemaakt om mee over straat te gaan, die ook steeds vaker tegen de regen gebruikt konden worden.

In eerste instantie waren welgestelde dames rond het jaar 1750 in het bezit van een paraplu, maar al snel volgenden de Britse heren. Het weer in Groot-Brittannië is het grootste deel van het jaar regenachtig, waardoor de paraplu is uitgegroeid tot een accessoire van de Britse gentleman. Zelfs op de droge dagen lopen ze er mee rond en gebruiken de paraplu als verkapte wandelstok.

Waar moet je op letten bij het kopen van een paraplu?

Een paraplu moet voornamelijk aan de eisen van de gebruiker voldoen. Ga je backpacken en verwacht je heftige regenbuien dan kun je het beste een stormbestendige paraplu kopen. Zoek je een paraplu voor een etalage of een sierlijke paraplu voor op je bruiloft dan gaat het vooral om de juiste kleur en vorm! Naast kleur en vorm is de diameter natuurlijk van belang. Een paraplu van 100cm is prima als je er in je eentje onder wil lopen, maar als je gezamenlijk onder een paraplu wil lopen kom je al gauw bij een diameter van 140cm.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén