De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Help, ik heb wateroverlast op mijn terras!

Wanneer het mooi weer is, is het fijn als je lekker lang in de tuin kan zitten. Heb je helaas last van wateroverlast, dat het terras blank komt te staan? Kies dan voor drainage in de tuin. Dit zal een uitstekende optie zijn om het probleem op te lossen. Het wateroverlast wordt vaak veroorzaakt door een regenval of een hoge grondwaterstand. Beide kun je oplossen door drainage aan te leggen op het terras. 

Drainage aanleggen kan op verschillende manieren. Wanneer er sprake is van lichte overlast, is een infiltratie put waarschijnlijk wel genoeg om het water af te voeren. Deze put kan worden geïnstalleerd op het laagste punt van het terras, zodat het water hier naartoe stroomt. Staat je terras vaak onder water? Dan is het verstandiger om met buizen drainage aan te leggen. Dit kan eventueel in combinatie met een put of goot.

Vaak is het aanleggen een grote klus, daarom kan het handig zijn om hier een bedrijf voor in te schakelen. Er moeten namelijk van te voren een aantal sleuven worden gegraven van 60 tot 90 cm diep. Op de bodem wordt dan een dunne laag grind, schelpen of zand gelegd. Hierop kunnen de buizen. Daarnaast zijn er ook veel aandachtspunten waar er rekening mee moet worden gehouden.

De buizen moeten in een rechte lijn zodat het water goed wegloopt. Er moet afstand worden gehouden tussen de buizen van 4 tot 7 meter zodat het water goed kan worden opgenomen. Daarnaast zijn er diverse drainagesystemen: enkelvoudig, samengesteld, en een visgraat drainagesysteem. Voor welke je moet kiezen hangt af van het afvoerput. Dit kan het riool, vijver of een sloot zijn.

Zoals je leest is er ontzettend veel om aan te denken! Bel daarom jouw dichtstbijzijnde hovenier zodat die je uit de brand kan helpen! 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén