De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Praktische tips voor het kiezen van de juiste kinderopvang.

Het is zo ver. Je kindje wordt groter en hoe jammer het ook is dat het niet voor eeuwig bij je in je armen kan blijven, en jij niet voor eeuwig thuis kan blijven zitten, is de eerste stap van het loslaten al begonnen; Het kiezen voor het kinderopvang is een feit. Waar let je op en wat is goed om rekening mee te houden wanneer je voor een kinderopvang kiest?

  • Let op een keurmerk

Het allerbelangrijkste bij het kiezen van een kinderopvang is of deze is gecontroleerd en goed bevonden door de GGD en hiernaast of het aangesloten bij het ‘Landelijke Register Kinderopvang’. Deze punten bieden je de eerste zekerheid voor goede zorg, waar je als ouder zijnde op zit te wachten. Een kinderdagverblijf kan hiernaast nog losse certificaten behalen, zoals onder andere het HKZ certificaat dat aangeeft dat je kindje onder toezicht is van professionals.

  • Aandacht 

Een heel belangrijk aspect van de kinderopvang is of de kindjes wel geprikkeld worden. Is er wel genoeg aandacht voor ze? Hoe zit de groep in elkaar? Kinderen die al op vroege leeftijd gewend zijn samen te spelen, zullen in hun latere leven zich beter sociale vaardigheden kunnen aanleren. Is de groep te druk of is het gebalanceerd genoeg? Is er een plek waar ze zich ook even kunnen terugtrekken? 

En niet te vergeten; hoe wordt er omgegaan met de hygiëne? Is er tijd om jouw kindje één op één te verzorgen en te verschonen waar nodig?

  • Vraag om de mening van anderen

Praat met meerdere mensen om je heen, vrienden die misschien al ervaring hebben met het kinderdagverblijf of spreek eens een ouder aan die net zijn kindje komt ophalen van de groep. Zoek naar reviews op het internet. Probeer zo goed mogelijk erachter te komen hoe er nou werkelijk over de opvang gedacht wordt.

  • Gevoel

Misschien wel het allerbelangrijkste punt van alles; wat zegt je gevoel. Heb je vertrouwen in de mensen? Hoe wordt je begeleid tijdens de rondleiding die ze je geven? Geven ze genoeg aandacht aan je kindje en is de veiligheid gegarandeerd? Zolang je als ouder maar een goed gevoel over de omgeving hebt, zul je merken dat je met een geruster hart je verdere dag zal kunnen doorlopen.

Deze post is geschreven door kinderopvang amsterdam west / bso amsterdam west.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén