De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Alle benodigdheden voor een doe-het-zelf-er

Ben jij iemand die het liefst de handen uit de mouwen steekt en alles zelf wil maken? Lees dan vooral verder! Deze blog gaat je vertellen wat jij allemaal nodig hebt en moet weten om helemaal up-to-date te zijn als doe-het-zelf-er. 

Orde in je werkplaats

Iedereen heeft wel een hamer of schroevendraaier in huis voor kleine klusjes die vaker voorkomen, maar de echte doe-het-zelf-er is natuurlijk voorzien van alle tools, zodat je echt niemand nodig hebt. Echter is het soms lastig om al die spullen op orde te houden. Je kan je gereedschap aan de muur in je garage hangen, maar je zult zien dat dan toch net die ene schroevendraaier mist, juist toen je die nodig had. Zorg daarom dat je spullen altijd mooi op orde bij elkaar liggen en bij de hand hebt, bijvoorbeeld in een gereedschapswagen.

Kwaliteit boven kwantiteit

Vaak kopen mensen goedkoop gereedschap, omdat ze het “toch maar één keer nodig hebben”. Je kunt echter beter kwaliteit boven kwantiteit verkiezen: goed gereedschap gaat ontzettend lang mee, zolang je er zorgvuldig mee omgaat en het niet kwijtraakt. Hierdoor hoef je niet steeds iets nieuw aan te schaffen en zul je uiteindelijk veel goedkoper uit zijn.

De basis

Heb je net besloten om voortaan alles zelf te gaan doen? Hou dan rekening met een aantal dingen. Wat betreft gereedschap, koop niet teveel in één keer. Vaak kom je bij kleine klusjes ook wel ver met dus alleen de basis. Daarnaast kan gereedschap soms vrij prijzig zijn. Meer gereedschap betekent niet gelijk dat je ook handiger bent! Als beginner is het daarom vooral van belang dat je de basis in huis hebt en zoals al eerder vermeld: kwaliteit boven kwantiteit. Wat betreft de basis, denk hierbij aan: schroevendraaiers, hamers, tangen en messen, steek- en ringsleutels en een stanleymes. Voor de veiligheid kun je bijvoorbeeld een veiligheidsbril en speciale handschoenen voor het klussen aanschaffen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén