De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Osteopathie én de voordelen ervan

Wat is osteopathie

Mensen worden vaak nerveus en soms zelfs een beetje angstig als ze het woord alternatief horen. Ze vragen zich vaak af of het wel te vertrouwen is en of het echt kan helpen. Anders zou iedereen voor het originele kiezen toch? Deze gedachtegang is niet per se raar, maar daarom nog niet juist. Als we bijvoorbeeld naar de alternatieve geneeswijze kijken zien we dat er veel mensen zijn die hier een positieve ervaring bij hebben.

Osteopathie is een van de onderdelen van de geneeskunde. Osteo betekend bot en pathos betekend ziekte. Zoals de naam zegt heeft het dus te maken met mensen die last hebben van hun botten. Bij de behandelingen wordt er niet alleen naar de botten gekeken, ook wordt er aandacht geschonken aan de organen, spieren, bloedvaten en het zenuwstelsel.

Lichamelijke systemen

Het lichaam heeft o.a. drie verschillende bewegende systemen. Hierbij heb ik het over het bewegingsapparaat, het orgaansysteem en het craniosacrale systeem. Wanneer iemand een algemene klacht heeft komt dat vaak door deze gebieden. Het is daarom noodzakelijk om deze plekken te laten onderzoeken als je de oorzaak van de klacht wilt achterhalen. De osteopaat legt de drie bewegingssystemen naast elkaar en bestudeert ze. Vervolgens probeert hij ze in balans te brengen, dit zou ervoor kunnen zorgen dat een hoop klachten worden verholpen.

Wat goed is om te weten is dat er meerdere methodes zijn om osteopathie uit te voeren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de ene methode wel werkt voor jou en de andere niet.

Voordelen osteopathie

Geen medicatie

Bij osteopathietherapieën wordt er geen gebruik gemaakt van medicijnen en operaties aan het lichaam.  De therapieën zijn bijna volledig fysiek, maar soms worden er veranderingen in de voeding aanbevolen.

Verlichting van vele aandoeningen

Osteopathie kan worden gebruikt voor een overvloed aan aandoeningen en ziekten. Nekpijn, rugpijn, blessures, fysieke stress of angst gerelateerde stress en meer. Sommige aandoeningen kunnen volledig worden behandeld, terwijl andere gedeeltelijk kunnen worden genezen. Verlichting is zeker bij elke osteopathietherapie.

Preventieve therapie

Osteopathie is niet alleen effectief bij het bieden van verlichting en het genezen van enkele aandoeningen, het is ook een preventieve praktijk. Regelmatige behandelingen van de osteopaat kan massages of spa behandelingen vervangen om een betere gezondheid te krijgen, flexibeler te zijn en spierproblemen op afstand te houden. Zo ga ik regelmatig naar de osteopaat in Enschede, aangezien ik een lange tijd last had van rugklachten. Daarnaast helpt de osteopaat mij om andere lichamelijk afwijkingen te voorkomen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén