De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Hoe kun je het verstandigst eten voor een grote groep verzorgen?

Niets is zo gezellig als een groot etentje en samenzijn met familie, vrienden of collega’s. Echter, wanneer we de maaltijden moeten verzorgen kan dit behoorlijk wat stress opleveren. Wat moet je nou voor zo’n grote groep schotelen? Iedereen heeft natuurlijk een andere smaak en lang niet iedereen is een keukenprins- of prinses. Je zou afhaalchinees kunnen halen, of een grote zak patat bij de lokale snackbar. Maar of dit een goede indruk maakt is onzeker. Wanneer er immers een lekker maaltijd is bereidt wordt de sfeer enorm vergroot. Ga jij de uitdaging aan en wil jij jouw familie, vrienden of collega’s verrassen met een lekker maaltijd? Maak dan gebruik van deze tips, zodat je goed bent voorbereidt.

Een planning en voorbereiding

Wanneer je hebt besloten om zelf een maaltijd te gaan koken moet je wel realiseren: een goede voorbereiding is het halve werk. Een planning is erg belangrijk. Van tevoren is het noodzakelijk om te weten hoeveel gasten er komen en wat de wensen zijn, iemand kan bijvoorbeeld veganistisch zijn. Bedenk ook welke maaltijden je wil maken en wat je daarvoor nodig hebt. Check daarbij ook of je genoeg borden en glazen hebt. Wanneer je de tafel leuk wilt decoreren moet je voldoende schalen en serveerplanken hebben. Zoals je ziet komt er veel bij kijken voordat de dag is begonnen. Denk goed over deze dingen na zodat je op de dag zelf niet in de stress vliegt. Een slim persoon is op de toekomst voorbereid en kiest bijvoorbeeld ook voor voor- en bijgerechten die je een dag eerder al klaar kunt maken. Denk hierbij aan gerechten zoals een salades of gesneden stokbrood met kruidenboter. Dit scheelt een paar uur in de keuken die je weer met de mensen kan spenderen.

Makkelijke maaltijden die iedereen lust

Zonet werd er al over etenswensen besproken. Wanneer je namelijk voor een grote groep mensen maaltijden moet klaarmaken is de kans groot dat je met dieetwensen te maken krijgt. Hierbij moet je dus rekening mee houden. Controleer dus vooraf of er vegetariërs, veganisten, mensen met een allergie of speciaal dieet in het gezelschap zijn. Kies dan vervolgens voor makkelijke gerechten die voor alle gasten geschikt zijn.

Catering aan huis

Zoals je hebt kunnen lezen kan het verzorgen van een grote groep aan maaltijden voor stress zorgen. Dat kan al helemaal vervelend zijn wanneer je koken niet leuk vindt. Dit is geen probleem. Ik heb zelf namelijk ook mijn maaltijden laten maken door een catering in Weesp. Hierbij heeft een professionele cateraar mijn werk uit handen genomen en daarbij al mijn stress weggenomen. Zij bereiden verse, gevarieerde gerechten voor het gehele gezelschap. Het makkelijke aan een cateraar is, is dat je ze alleen moet bestellen en de deur moet opendoen. Zo kun jij van het gezelschap blijven genieten!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén