De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Mondkapjes kopen: dit is belangrijk

De nieuwe aangescherpte richtlijnen zijn een feit en mondkapjes kopen is nu iets waar je nauwelijks meer onderuit kunt. Deze kapjes maken nu een nog groter deel uit van het dagelijks leven en vormen een prominent onderdeel van het straatbeeld. De verplichting is alleen nog van kracht in het openbaar vervoer en daar moet je nog steeds een niet-medisch mondkapje dragen als je wilt reizen. In openbare ruimte wordt dringend geadviseerd om mondkapjes te dragen en ook daar zal je ze dus veel vaker aantreffen. Het is tijd om mondkapjes te kopen en hier lees je dan over waar je rekening mee moet houden.

Geen medische mondkapjes kopen

Vooral als je online mondkapjes gaat kopen, dan zal je zien dat er medische- en niet-medische mondkapjes bestaan. De naam zegt het al, maar medische mondkapjes zijn bedoeld voor mensen met medische beroepen. Dit is het personeel dat met Corona patiënten werkt en dus optimale bescherming nodig heeft. Zij dragen mondkapjes die zijn gekeurd en een keurmerk hebben gekregen. Het is van groot belang dat de voorraad medische kapjes op orde blijft voor de mensen die ze nodig hebben om veilig hun werk te kunnen doen. Ga je mondkapjes kopen, neem dan altijd de niet-medische variant.

Stoffen mondkapjes besparen geld

Vervolgens heb je de keuze tussen niet-medische wegwerp- en stoffen mondkapjes. Ook hier geeft de naam het al weg, want wegwerp mondkapjes gooi je bij het restafval nadat je ze hebt gebruikt. Wil je een mondkapje dragen in openbare ruimtes en reis je regelmatig met het openbaar vervoer, dan investeer je het beste in stoffen mondkapjes. Deze doe je na het dragen in de was en je kunt hem dan gewoon opnieuw gebruiken. Je betaalt er aanvankelijk wat meer voor, maar op de lange termijn bespaar je geld en het milieu.

Genoeg mondkapjes kopen

Een volgende punt dat belangrijk is, is dat je voldoende mondkapjes koopt om altijd een voorraadje beschikbaar te kunnen hebben.

Een dagje reizen

Ben je van plan om het openbaar vervoer te pakken? Dan moet je erop rekenen dat je voor elke etappe een mondkapje nodig hebt. Reis je ’s ochtends van Groningen naar Leeuwarden en ’s avonds weer terug, dan heb je die dag twee mondkapjes nodig. Reis je van Groningen naar Leeuwarden en neem je uit Leeuwarden de bus naar Bolsward? Dan heb je voor die reis twee mondkapjes nodig als je hem bij je overstap af doet en één als je hem op laat.

Een ochtendje winkelen

Je wilt een ochtendje op zoek naar een nieuwe winterjas, naar de supermarkt, naar het tankstation en via de bibliotheek weer naar huis. Als je je mondkapje oplaat, heb je aan één kapje genoeg. Doe je hem na elk bezoek af, dan moet je minimaal vier mondkapjes kopen. Ga je mondkapjes kopen, schaf dan voldoende niet-medische stoffen mondkapjes aan. Houd er rekening mee dat er ook altijd een aantal in de was zullen zitten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén