De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Last van pezen of spieren? Ga voor EPTE Therapie

Heb je last van pijn in spieren of pezen waar je maar niet vanaf komt? Probeer dan de nieuwe en innovatieve behandelmethode EPTE. EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie, wat bestaat uit het behandelen van de ontstoken of overbelastte plaats met stroom. Onder begeleiding van echografie wordt er een dunne naald (vergelijkbaar met accupunctuurnaalden) ingebracht in gebied waar je last van hebt. Je kunt dus zelf zien meekijken met de behandeling door de fysiotherapeut. Deze naald brengt de stroom op deze manier nauwkeurig over zodat de behandeling maximaal effectief is.

Waar is EPTE Therapie geschikt voor?

Percutane Electrolyse Therapie is erg effectief bij (chronische) ontstekingen aan pezen in schouders, knieën, achillespezen, elle bogen en voeten. Hierbij moet je denken aan een aantal veelvoorkomende blessures zoals een muisarm, tennisarm, scheenbeenvliesontsteking, jumpers-knee en verzwikte enkels. Het is een extra behandeling naast de oefeningen die je al moet doen bij de fysio om overbelasting tegen te gaan.

Wat zijn de voordelen?

De behandeling is erg nauwkeurig waardoor gezond weefsel met rust gelaten wordt, en de foutmarge aanzienlijk slinkt. Hoe kleiner het gebied dat behandeld wordt, hoe minder last je hebt van de behandeling en hoe minder tijd het in beslag neemt. Daarnaast is EPTE Therapie erg effectief, want je pijn neemt aanzienlijk af na vier tot zes behandelingen! De behandeling is relatief kort met lichte elektrische lading van 1 á 2 minuten op een aantal plaatsen in het ontstoken gebied.

Wat zijn de nadelen?

Ook al is de naald dun en klein, je kunt na de behandeling toch een beurs gevoel overhouden in het behandelde gebied. Vaak is dat na een of twee dagen weer over en kun je het verschil van de behandeling al merken.

Behandelaar

EPTE Therapie is een uitbreiding op het dienstenpakket van de traditionele fysiotherapie. EPTE-therapeuten volgen een speciale opleiding om je optimaal te kunnen behandelen. Bij een gecertificeerd behandelaar ben je verzekerd van een goede behandeling en ben je snel van je pijn af.

Wat zijn de kosten?

De tarieven verschillen per behandelaar, maar zijn meestal tussen de 40 en 50 euro. Ook moet je rekening houden met kosten voor een intake en bijbehorende scan. Vaak dekt een zorgverzekering een deel van de kosten van fysiotherapie, dus kijk voor de zekerheid naar de voorwaarden van je zorgverzekeraar. Soms loont het om een nieuwe verzekering af te sluiten die fysiotherapie en behandeling van sportblessures beter dekt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén