De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Inlaatkleppen reinigen

Wanneer een auto zijn vermogen verliest, haperen of meer verbruikt de laatste tijd, dan kan het zo zijn dat de inlaatkleppen reinigen nodig is. Inlaatkleppen zorgen ervoor dat er nieuwe brandstof of verse lucht aangezogen kan worden in de cilinder. Als deze vervuild zijn, gaat er vaak het motor controlelampje branden in het dashboard. Vervuilde inlaatkleppen kunnen veel problemen veroorzaken, en wanneer het niet op tijd gereinigd wordt, schade aanrichten en/of hoge kosten in rekening brengen. Het inlaatkleppen reinigen kan op meerdere manieren. Het is belangrijk dat het regelmatig gebeurd om problemen te voorkomen.

Voorkomen

Het liefst voorkom je altijd problemen in plaats van ze te moeten herstellen. Er kan voorkomen worden dat inlaatkleppen reinigen gedaan moet worden. Namelijk door jaarlijks de auto door middel van carbon cleaning te reinigen. Er worden dan waterstof dampen in het inlaat traject via het luchtfilterhuis gespoten. Dit wordt gedurende een half uur/ heel uur gedaan met een draaiende motor. De roetdeeltjes en viezigheid wordt dan via de uitlaatgassen naar buiten gevoerd. Een aantal motoren zijn erg gevoelig en hebben vaak een schoonmaak nodig. Veel audi’s en volkswagens hebben dit bijvoorbeeld. Het wordt sterk aangeraden zo’n schoonmaak van de inlaatkleppen dus regelmatig te doen.

Inlaatkleppen reinigen in een autogarage

Als bij een auto problemen zoals verlies van vermogen of haperingen worden ondervonden door de eigenaar, is het van belang de auto naar de garage te brengen. In de garage kijken ze naar de auto en checken ze op andere problemen of storingen. Dan stellen de monteurs een diagnose en overlegt de garage met de klant. Waarna de reiniging en reparatie kan beginnen. Afhangend van het type auto duurt de reparatie ongeveer tussen de vier en twaalf uren. Eerst wordt het inlaatspruitstuk gedemonteerd, daarna wordt het inlaat stap voor stap gereinigd. Als het schoon is wordt alles terug in elkaar gezet en wordt de auto getest en gecheckt.

Met granulaat reinigen

Granulaat is een materiaal dat voor een groot deel uit hergebruikt afval bestaat. Het reinigen met dit middel is een grondige manier. Bij ernstige vervuiling van de inlaatkleppen wordt granulaat gebruikt. Onder hoge druk stralen met granulaat wordt de aanslag en vervuiling weggehaald. Alles wordt wederom in elkaar gezet en gecheckt. Na deze inlaatkleppen reinigen behandeling is het weer helemaal schoon. De motor krijgt voldoende lucht en er is een gezonde verbranding. De auto rijdt weer helemaal perfect.

Kosten

De kosten zijn van te voren eigenlijk niet precies te berekenen. Dit kan pas als er bij de auto een goede diagnose is gesteld. Ook verschilt het per auto en wat er naast de inlaatkleppen nog gedaan moet worden. Wat wel gezegd kan worden is de beginprijs die voor de meeste inlaatkleppen reinigen met granulaat geldt. Dit is ongeveer vanaf zevenhonderd euro. Het is dus niet goedkoop. Een gewone schoonmaak van de inlaatkleppen is goedkoper, maar moet vaker uitgevoerd worden om de noodzaak van een granulaat reiniging tegen te houden. Een autogarage kan het beste advies geven over het onderhoud en zaken van de auto!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén