De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Alle soorten terrasoverkappingen op een rij

Ben je van plan een terrasoverkapping aan te schaffen maar heb je geen idee welke je gaat kiezen? Wie weet kan je na het lezen van deze blog wél een keuze maken. Een terrasoverkapping dient oorspronkelijk als bescherming tegen wind, regen en zon en je kan door middel van een overkapping van een terras langer buiten zitten. Maar er zijn talloze verschillende stijlen en materialen verkrijgbaar, wat de keuze weer moeilijker maakt. Het is dus ook niet gek als je nog geen keuze hebt weten te maken. Hieronder hebben we alle verschillende soorten voor je op een rijtje gezet.

Terrasoverkapping van hout

Deze overkapping komt het meeste voor. Wat betreft stijl en kwaliteit zijn er talloze mogelijkheden beschikbaar. Ook kun je gemakkelijk zelf een overkapping bouwen wanneer je gebruik maakt van hout. Je kan zelf alles op maat zagen wat betreft de omvang. Het is wel verstandig om het hout van een likje verf te voorzien: dit voorkomt dat het gaat rotten.

Terrasoverkapping van aluminium

Ga je voor duurzaam? Kies dan voor een aluminium terrasoverkapping. Het is licht maar sterk materiaal en kan in kleur gespoten worden. Ook zijn hier vaak kant-en-klare bouwpakketten van beschikbaar. Zo heb je binnen no-time je overkapping staan.

Terrasoverkapping met doek

Dit is meer een moderne overkapping. Ontzettend stijlvol en vrij eenvoudig te installeren. Hierin kan je onderscheid maken tussen een vast doek of eentje die je open en dicht kan doen. Hou er wel rekening mee dat je doek waterdicht is, want daar is hij oorspronkelijk voor bedoeld. Verder kun je gaan voor een doorzichtige doek voor meer zonlicht, of juist eentje die geen licht doorlaat zodat je geen last hebt van de zon. 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén