Waarom zou je een dakgoot laten plaatsen door een bedrijf als je dit net zo goed zelf kan doen?
Doe het zelf
Niets is vervelender dan een dakgoot die niet voldoet aan de capaciteitseisen. Daarom is het belangrijk om te weten welke maat dakgoot je nodig hebt. De oppervlakte van het dak bepaald de juiste maat! Ook is het handig om vooraf te weten welk systeem je wilt gaan gebruiken. Voor je huis, schuur of tuinhuis maak je in een handomdraai zelf een dakgoot. Met de juiste materialen, goed gereedschap en enige kluservaring is dit een fluitje van een cent!
Het plaatsen van een kunststof dakgoot
Uiteraard heb je de dakgoot zelf nodig, maar ook onderdelen om de goot in op te hangen en mee af te sluiten. Denk aan de hoeveelheid gootbeugels en verbindingsstukken wanneer je verschillende dakgoten aan elkaar wilt verbinden. Vergeet ook de hoekstukken niet. Je kunt eenvoudig bereken hoeveel beugels je nodig hebt door de lengte van je dakgoot op te meten, tussen twee gootbeugels mag maximaal 50 centimeter zitten. Denk bij het verbinden van dakgoten wel aan de maximale lengte voor de hoeveelheid regenpijpen. Een dakuitloop van essentieel belang om het hemelwater fatsoenlijk verder af te voeren.
Hieronder zie je de belangrijkste punten die je bij langs moet wanneer je zelf een dakgoot gaat plaatsen:
- Maat en hoogte bepalen
- Plaatsbepaling gootbeugels
- Gootbeugels plaatsen
- Dakgoot op maat maken
- Dakgoot plaatsen
- Regenpijp aansluiten
Tip Wanneer je nog vragen hebt kun je altijd terecht bij je leverancier voor een uitgebreide handleiding.
Hemels water
Wanneer je een regenton aansluit op de regenpijp wordt het hemelwater opgevangen voor later gebruik. Je ramen of auto kun je hier prima mee wassen.
Je bent duurzaam bezig en bespaart ook nog eens op de waterrekening!
Het opgevangen regenwater kun je goed gebruiken om de tuin op een later moment mee te bevochtigen. Daarbij is regenwater voor planten een stuk gezonder dan leidingwater. Met name zuurminnende planten doen het er een stuk beter op.