De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Dit is waarom je financiële positie verbetert wanneer je een huis koopt

Waarom zijn er toch zoveel mensen die op zoek zijn naar een koopwoning en zorgt dit voor een krapte op de markt? Natuurlijk moeten we allemaal een dak boven ons hoofd hebben en willen we daarom graag een huis kopen, maar een van de voornaamste redenen van het kopen van een woning is ook de financiële reden. In verschillende opzichten wordt je financiële positie namelijk beter wanneer je er voor kiest om een woning te kopen. Deze noemen en leggen we hieronder uit. 

Het is inflatie-proof

Elk jaar hebben we te maken met inflatie. Het streven van de banken is om jaarlijks zo rond de 3% inflatie te hebben. Het klinkt als iets heel normaals en de meeste mensen kijken er niet te veel naar om. Doordat het jaarlijks een klein beetje omhoog gaat merken we het ook niet altijd enorm veel in de portemonnee. Maar over een langere periode, bijvoorbeeld 10, 20 of 30 jaar, is dit een flink bedrag. 

Wie alleen spaart in spaargeld op de bank zal daar dus veel waarde van verliezen. Het gaat namelijk niet om het aantal euro’s dat je op de bank hebt staan, maar hoeveel je daarvan kunt kopen als we het hebben over de koopkracht die we hebben. 

Woningen stijgen mee met de inflatie

Alles wat je om je heen koopt wordt dus duurder. Maar woningen zijn daar natuurlijk een onderdeel van. 30 jaar geleden betaalde je namelijk veel minder voor een woning dan je op dit moment doet. Dat komt voor een groot deel door de inflatie. 

Krapte op de woningmarkt

Een andere reden waarom woningen de laatste 10 jaar duurder zijn geworden dat is doordat er meer vraag naar woningen is dan het aanbod dat er is. Er zijn veel meer mensen die op zoek zijn naar een woning dan woning die er te koop zijn. Dat betekent dat mensen meer moeten bieden op woningen om heb te krijgen en daarnaast komen woningen ook voor een hogere prijs te koop te staan. 

Ook voor de toekomst is de verwachting dat dit verschil nog groter zal worden. Er kan namelijk nog niet worden voldaan aan de hoeveelheid woningen die gebouwd moeten gaan worden. Dat komt o.a. ook door veel wetgeving die zorgen voor problemen met het bouwen van woningen.

Geen huur meer betalen

In plaats van dat je geld maandelijks naar de huur toegaat kun je het ook in iets steken dat juist meer waard wordt in de toekomst. Dat is het geval wanneer je het dus aan de hypotheek afbetaald en waarmee een steeds groter deel dus in feite echt van jouw is. Wanneer jij er ook zeker van bent voor een koopwoning te willen gaan dan is het slim om waardevaste woningen op www.nieuwwonenstedendriehoek.nl te bekijken. Regel het kopen en verhuizen van de spullen ook op een slimme manier, zodat je er niet te veel voor betaalt. In veel grote steden kun je gebruiken maken van deze service van studenten om de verhuizing te regelen. Voor je het weet is alles achter de rug en ontvang jij in ieder geval geen torenhoge rekening die je nog aan het verhuisbedrijf moet betalen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén