De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Quad leasen of kopen; dit moet je weten

Ben jij ook zo iemand die al jarenlang twijfelt om een All Terrain Vehicle aan te schaffen, maar kun je geen definitief besluit nemen? Wij gaan je niet vertellen welke ATV je moet kiezen, we helpen je wel met het maken van een ge├»nformeerde aankoop. Wel of niet, een quad leasen of kopen… Hoe, wat, waar en waarom lees je op deze pagina!

Wat is een quad?

Een quad of ATV is een voertuig op vier wielen die gemaakt is om op diverse soorten terrein te rijden, met vier grote wielen. Het zijn open modellen met een stuur dat je ook tegenkomt op motorfietsen en scooters, doorgaans met handbediening. Door de vier wielen sta je stevig op de ondergrond. Tot 50cc kun je volstaan met een bromfietsrijbewijs, met een grotere motorinhoud zul je een autorijbewijs nodig hebben. Wanneer je rijdt op eigen terrein zijn de voorwaarden een stuk soepeler, of je op de openbare weg, autoweg of snelweg mag rijden hangt af van de classificatie. Er zijn zes soorten quads volgens de Nederlandse wetgeving, controleer dus voor aankoop welk type past bij jouw gebruik.

Is duurder ook beter?

Naast de gevestigde merken zijn er ook budget merken, vaak uit China. Je kunt niet verwachten dat een ATV van een paar duizend euro zich kan meten met een model dat vijf keer zoveel kost. Dit betekent niet dat een goedkope ATV weggegooid geld is, integendeel zelfs. Wanneer je een quad wilt kopen die niet bestemd is voor professioneel gebruik zoals in de landbouw, dan kun je voor heel redelijke prijzen een mooie ATV aanschaffen waar je veel plezier aan zult beleven. Voor ieder merk en in iedere prijsklasse geldt dat je het voertuig netjes moet onderhouden. Zeker als je vaak off-road rijdt of in vochtige omstandigheden zul je moeten wassen, drogen en invetten zodat je langer kunt genieten van jouw All Terrain Vehicle.

Zit service inbegrepen bij een quad leasen?

Er bestaat wat verwarring bij een quad leasen. Zo wordt er soms gedacht dat je de ATV later weer moet inleveren, of dat het onderhoud al in de maandprijs is inbegrepen. Daarom leggen we even uit wat een quad leasen eigenlijk inhoudt. Er zijn namelijk twee vormen van lease contracten; huren of kopen op afbetaling. Bij een operational lease huur je het voertuig van een bedrijf, maar je wordt zelf geen juridisch eigenaar. Dit heeft enkele voordelen zoals makkelijk switchen naar iets nieuws, of onderhoud wat (in beperkte mate) vaak inbegrepen is. Daar staat tegenover dat je niets bezit, er geen restwaarde is en dat je altijd de kleine lettertjes heel goed moet lezen om niet in de problemen te komen. Dan is er de financial lease, wat gewoon een luxe term is voor kopen op afbetaling. Je koopt een ATV, je bent eigenaar, maar in plaats van direct het volledige bedrag te betalen reken je per maand af bij de leasemaatschappij. Je bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud, de verzekering etc. Aan het einde van de rit ben je echt eigenaar van jouw vierwieler, inclusief restwaarde. Zo kun je bij Fastfuriousscooters.nl een quad leasen waarbij jij dus helemaal eigenaar bent. Tip: je kunt ook een helm of andere accessoires opnemen in een lease contract. Meer informatie: Fast Furious Scooters.

Mag je overal rijden met quads?

Dit ligt er helemaal aan in welke klasse jouw voertuig valt. Zo moet je op de snelweg minimaal 60 km/u kunnen rijden, dan vallen de 50cc modellen af. Daarmee mag je buiten de bebouwde kom weer over het fietspad rijden, en zo zijn er diverse subtiele verschillen per model en type. Wanneer je niet zeker weet welk type het beste past bij jouw gebruik, dan kun je beter eerst even contact opnemen met de winkel voor meer informatie en praktische tips.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén