De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Ontdek Leiden!

Leiden is een studentenstad bij uitstek. Het heeft een leuk compact en centrum met veel authentieke bezienswaardigheden. Er heerst in stad een gemoedelijke en gezellige sfeer. Zo telt de stad veel gezellige restaurantjes en kroegen. Ideaal voor een gezellig weekendje weg. Benieuwd want er allemaal valt te beleven in Leiden? Lees dan snel verder en ontdek Leiden!

Stadswandeling

Leiden kent vele bezienswaardigheden zoals de Pieterskerk, De Burcht, de Morspoort, de Sterrenwacht, en Hortus Botanicus. Daarnaast kent de stad ook veel hofjes. Het zijn er in totaal 35 en er heerst een serene rust. Je waant je er echt in vroegere tijden. Je kunt in Leiden een stadswandeling maken die je niet alleen bij de verschillende hofjes brengt maar ook bij alle andere bezienswaardigheden. Je kunt een wandeling met behulp van een plattegrond maken. Veel leuker is het om het met een gids te doen die je veel interessante wetenswaardigheden kan vertellen. 

Het Pieterskwartier

Een van de leukste wijken van Leiden om doorheen te wandelen is het Pieterskwartier. Het is de wijk die gelegen is rondom de bekende Pieterskerk. De wijk bestaat uit smalle straatjes en gebouwen met veel historische details. Daarnaast vind je er leuke kleine winkeltjes waar je bijzondere spullen kun scoren. Vergeet niet om de uit 1121 stammende Pieterskerk zelf te bezoeken. Ook voor de gezelligheid ben je hier op de goede plek. De wijkt telt diverse leuke cafés en eetgelegenheden.

Ontdek Leiden vanaf het water

Natuurlijk is het heerlijk om lekker door de stad te slenteren. Wil je de stad eens op een andere manier bekijken kun je dit vanaf het water doen.  Heerlijk relaxt met de rondvaartboot die je langs bezienswaardigheden zoals de haven, sterrenwacht en het studentenhuis van onze koning brengt.

Gezelligheid kent geen tijd

Wie Leiden zegt, zegt gezelligheid. Het centrum ademt een en al gezelligheid uit. De kroegen in Leiden zijn supergezellig en zeer divers. Zo kan je in een van de verschillende studenten kroegen een lekker biertje pakken. Je kunt ook naar een van de gezellige eetcafés gaan voor een heerlijke lunch of diner met een goed glas wijn.

Bezoek je Leiden in de zomer, dan is het extra gezellig. Zo is bijvoorbeeld de nieuwe Rijn dan omgetoverd in één groot drijvend terras waar je veel leuke restaurantjes zult vinden. De ideale plek om met vrienden te genieten van een gezellige High Wine. Leiden heeft het dus allemaal.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén