De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Lekker slapen in het juiste bed!

En welk ledikant voor jou nou het meest geschikt is, dat kun jij alleen zelf bepalen. Wel zijn wij in staat je een handje te helpen bij deze beslissing.

Het zou zo simpel moeten zijn: je stapt in je bed, gaat lekker liggen in de houding die voor jou het beste werkt, slaat de dekens om je heen en je bent op weg naar Dromenland. De trein arriveert,, je laat je ticket afstempelen door de conducteur met de wolkenpet, rijdt weg, telt nog eventjes wat schaapjes en voor je het weet ben je… waar dan ook. Maar daar zitten helaas wel wat haken en ogen aan.

Tegenwoordig laten we ons namelijk massaal van onze slaap afleiden door allerlei media. Televisie, Netflix en andere streamingdiensten, smartphones; en daar maken we ook gretig gebruik van vlak voordat we gaan slapen. Maar daardoor blijft je brein alleen maar wakker en heb je de volgende ochtend een pesthumeur. Bovendien zul je merken dat je concentratie er ook negatief door beïnvloed wordt. Wees dus verstandig en geef je hoofd flink wat rust voordat je je ogen dicht doet.

Daarnaast is het van groot belang dat je een matras hebt dat perfect past bij jouw lichaam: niet te hard, niet te zacht maar precies goed. Je lichaamsgewicht moet perfect verdeeld zijn. En ook je lattenbodem moet daarin perfecte ondersteuning bieden. Allemaal leuk en aardig, maar dan hebben we het nog niet eens over je bed zelf gehad! Zoek je een eenpersoonsbed of moet er plek zijn voor twee? En hoe zit het met het esthetische vlak?

Dat zijn zaken die je helemaal zelf moet beslissen. Maar we kunnen je wel helpen met het suggereren van enkele populaire opties.

Hoogslaper

Deze zie je vaak in kinderkamers staan. Maar volwassenen kunnen er ook prima mee uit de voeten! Dat wil zeggen dat je onder je bed veel meer kunt opslaan dan wanneer je een model zou hebben gekozen waarvan de onderzijde zich veel lager bij de grond bevindt. Nu kun je nog een fijne zithoek creëren of flink wat spullen opslaan! Zet een bureau met bijpassende stoel onder je bed neer. De mogelijkheden zijn gewoonweg eindeloos.

Twijfelaar

Nee, daarmee bedoelen we niet jouzelf, hoewel de vele opties dat wel zouden kunnen suggereren. Dit is een bed dat het midden houdt tussen een één- en een tweepersoons model. Met je lief lig je hierin lekker knus tegen elkaar aan en in je eentje hebben je armen een behoorlijke reikwijdte.

Slaapbank

Logees? Die kun je kwijt op je slaapbank! In gewone toestand kun je er gezellig samen op zitten om te kletsen, gamen of een film te kijken. Zodra het tijd wordt om te gaan pitten, klap je ‘m gewoon uit! Ideaal, zo’n veelzijdig meubel. Je kunt hem neerzetten in je woon- of logeerkamer.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén