De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Woninginvesteerdersnetwerk – Huis verkopen met restschuld

Wil jij je huis verkopen met restschuld? Dan kunnen woninginvesteerders jou helpen. Als je tijdens verkoop de hypotheek niet kunt betalen geeft dat vaak het gevoel alsof je vast zit aan een woning. Dit noem je ook wel ‘onder water staan’. Woninginvesteerders kunnen jouw maandlasten overnemen en het huis dat je op het oog hebt vervolgens verhuren. Op deze manier kunnen zij hier iets aan verdienen en kun jij intussen in een andere woning wonen.

Hoe kan je jouw huis verkopen met restschuld?

Als je een huis wilt verkopen met restschuld, zul je in principe eerst de hypotheek moeten aflossen.  Wanneer dit niet lukt, omdat de maandlasten te hoog zijn kun je ervoor kiezen om een woninginvesteerder om hulp te vragen. Een investeerder neemt jouw maandlasten over, zodat jij een andere woning kunt huren. Denk er hierbij wel om dat de hypotheek op jouw naam blijft staan totdat die is afgelost. Je zult hierdoor waarschijnlijk geen huis kunnen kopen, maar wel huren. Na een aantal jaren kan de woninginvesteerder ervoor kiezen om het huis te verkopen, doordat de hypotheek is gedaald en de waarde op de markt hoger is.

Door een woninginvesteerder in te schakelen kun jij het huis huren of kopen die je al een tijdje op het oog hebt. Doordat er nu goede doorstroming is binnen de huizenmarkt loop je de kans dat dit huis al is verkocht voordat jij jouw huis hebt verkocht. Er zijn hier ook mogelijkheden voor bij de bank, maar vele banken raden dit niet aan of nemen het risico niet.

Voordelen van woninginvesteerders

Als je jouw huis wilt verkopen met restschuld heeft het inschakelen van woninginvesteerders heeft meerdere voordelen. Dit zijn er een aantal:

  • Een investeerder verminderd jouw maandlasten of zorgt ervoor dat je geen maandlasten meer overhoudt.
  • Je zult geen dubbele maandlasten dragen, doordat de investeerder jouw maandlasten overneemt. Op deze manier betaal je alleen de maandlasten van het huis waar je vervolgens in gaat wonen.
  • Het huis zal worden verkocht zonder restschuld. Op deze manier houd je geen schulden over.
  • De investeerders betalen alle kosten die aan het huis vast zitten. Zo betaal je nooit extra.
  • Een woninginvesteerder neemt een deel van jouw zorgen af. Waardoor jij met een nieuw hoofdstuk van jouw leven verder kunt gaan.
  • Je hoeft geen makelaar in te huren, wat veel kosten zal besparen.

Waar kunnen woninginvesteerders allemaal bij helpen?

Woninginvesteerders kunnen niet alleen van pas komen als je een huis wilt verkopen met restschuld, maar ook als je jouw huis wilt verkopen zonder makelaar. Op deze manier heb je geen opzichtig bord in je tuin en hoef je niet altijd het huis spic en span te houden omdat er misschien wel een bezichtiging komt.

Woninginvesteerders kunnen jouw woning van jouw kopen of huren, om het huis vervolgens te verkopen of te huur te zetten. Er zijn veel verschillende opties mogelijk, die je het best van tevoren met de investeerder(s) kunt bespreken. Je kunt investeerders onder andere bereiken door middel van speciale netwerken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén