De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Wat maakt een rooster een goed rooster?

Er zijn een aantal factoren die een grote rol spelen bij het maken van een goed rooster. Want wanneer is een rooster goed? Er moet bijvoorbeeld gedacht worden aan het aantal beschikbare medewerkers, maar er zijn ook regels waar een rooster aan moet voldoen.

Veranderingen bij het rooster maken

Bij het maken van een goed rooster is het belangrijk om te bedenken wat je centraal wilt plannen en welke mogelijkheden de medewerkers nog hebben om het rooster aan te passen als het eenmaal is gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn dat medewerkers  zelf diensten kunnen ruilen en feedback kunnen geven op het rooster. De manier van een rooster maken verandert ook omdat er steeds vaker ook buiten de standaard werktijden van 9 tot 5 wordt gewerkt. Positief bekeken geeft dit  de werknemer veel flexibiliteit en kan hij zijn uren inplannen wanneer dit hem het beste uitkomt. Ook voor de werkgever geeft dit  flexibiliteit..  Nadeel is voor de werknemer dat het lastiger is om tot een vast werk, privé ritme te komen en de werkgever heeft een groter planningsvraagstuk om alle diensten altijd voldoende gevuld te hebben.

Online rooster software

Voor een organisatie is het van belang om in te spelen op deze veranderingen om de tevredenheid van medewerkers hoog te houden. Een online rooster software kan hierbij helpen. Met een online rooster software kan er door zowel medewerkers, planners als klanten gemakkelijk en efficiënt gepland worden. Daarnaast zorgt een online rooster software ervoor dat er onderling samengewerkt kan worden en kun je er kennis delen.

Plezierig roosteren

Door middel van een online rooster software kan iedereen op ieder moment en op ieder device het rooster bekijken. Medewerkers checken zelf wanneer de uren het beste in hun rooster passen en diensten kunnen onderling gemakkelijk geruild worden, door een ruilverzoek in te dienen.

Het maken van een plezierig rooster is van belang voor een organisatie om de medewerkerstevredenheid zo hoog mogelijk te houden.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén