De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Pompen of verzuipen: onderhoud je vijver met Pontec!

Voor de vissen en waterplanten in je vijver is het erop of eronder als het gaat om het onderhoud ervan. Hier lees je er alles over!

Leven gaat op deze planeet niet zonder zuurstof. Je vijver vormt hierop geen uitzondering. Dat betekent dat planten en vissen sterven als het water tot stilstand komt. Met een zuurstofpomp van Pontec kun je dit voorkomen!

Ook andere gevaren die inherent zijn aan een vijver worden hiermee teniet gedaan. Schadelijke gassen die voor vervuiling kunnen zorgen worden door de pomp afgevoerd. En in de winter krijgt je kleine oase geen last van ijsvorming.

Bovendien kun je ook voor de sier van je vijver van Pontec gebruikmaken. Een fontein moet toch immers ergens vandaan komen?

Vijverpompen

Het vermogen van je vijverpomp hangt af van de grootte van je vijver. Hoe meer water, hoe meer doorstroom je wilt kunnen creëren. Gelukkig zijn er genoeg Pontec modellen om uit te kiezen. En dan hebben we het niet alleen over de filter- en beeklooppompen maar ook de apparaten waarmee fonteinen aangestuurd kunnen worden. Het oog wil immers ook wat!

Fonteinen

Fonteinen kunnen op verschillende manieren worden aangestuurd. Natuurlijk door middel van een elektrisch aangedreven pomp, maar ook zonne-energie is mogelijk om een pomp te activeren! Dat hangt natuurlijk wel weer van het model af. Gelukkig hoef je niet lang te wachten om van een spectaculaire watershow te genieten. De fonteinpomp is namelijk eenvoudig en snel te installeren en is uitgerust met vier verschillende standen voor een adembenemend schouwspel in je vijver! Daarnaast profiteer je van een telescoopverlenging waarmee de hoogte van je fontein eenvoudig kan worden aangepast. Wat wil je nou nog meer?

Sfeer

Maar natuurlijk. Hoewel je met een degelijke verzorging van je vijver en een fontein al een heel eind op weg bent. Met magistrale vijververlichting maak je het plaatje echter helemaal af. Zowel voor boven als onder water vind je in het ruime Pontec aanbod de mooiste lampen. Dat betekent genieten van je vijver tot in de kleine uurtjes!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén