De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Klein eiland, grote mogelijkheden

Texel is de eerste eiland van de befaamde TV-TAS waddeneilanden van Nederland. Al jarenlang is dit een top toeristische plek voor Nederlanders van jong en oud! En dat heeft zo zijn redenen…  

Ook al is het een eiland, het inwonersaantal kan worden vergeleken met een woonwijk in Leeuwarden. Met 13.500 inwoners verspreid over 10 dorpjes/gehuchten is Texel een ideale plek om even lekker tot rust te komen. Met wel bijna 700.000 verblijfs bezoekers en bijna 200.000 dagbezoekers per jaar gaat het met de toerisme ook niet onaardig. Maar wat heeft Texel allemaal te bieden? Hier een paar leuke bezienswaardigheden waarom Texel zo’n leuke plek is om te bezoeken!

Natuur

Dankzij haar stranden, duinen, bossen, heides, weilanden en polders heeft Texel veel variatie als het gaat om mooie natuurplekken. De duinen van Texel zijn het resultaat van een eeuwenlange combinatie van wind, water en planten. Daarnaast heeft Texel ook nog eens bijzondere natuurgebieden zoals de Slufter, de Muy, de Hogeberg en de Hors. Allemaal uniek en toplocaties om te bezoeken!

Sporten

Aangezien je overal op het eiland met een steenworp afstand van de zee bent, zijn er voor strandactiviteiten niet genoeg! Er is voldoende ruimte om veilig te kitesurfen, powerkiten, strandzeilen, kitebuggyen en flyboarden! Ook voor beginnenden zijn er veel opties. Zo worden er cursussen gegeven door professionals met jarenlange ervaring. Daarnaast zul je altijd onder toezicht en in een veilige omgeving optimaal genieten.

Cultuur

Texel heeft verschillende musea. Ze staan vaak in het teken van de geschiedenis. Zo zijn er het walvisvaardershuisje, de oudheidkamer, het luchtvaart- en oorlogsmuseum en het cultuurhistorisch museum. Daarnaast kun je ook op bezoek gaan aan Ecomare. Dit is het centrum voor wadden en de Noordzee op Texel. Bestaand uit een natuurmuseum, hondenopvang, zeeaquarium en een vogelopvang.     

Werken

Wil jij een zomer lekker werken op de meest gezellige eiland van Nederland? Bekijk dan de vacatures van Texel en kies iets dat bij jouw interesses en vaardigheden past! Hierdoor kun je het genot van een Texel combineren met het bijverdienen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén