De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Inboedelverzekering vergelijken

Het hebben van een inboedelverzekering is een goede keuze, omdat u al snel voor een hoop geld aan inboedel heeft. Er zijn echter een aantal dingen waar u op moet letten bij het afsluiten van een goede inboedelverzekering, omdat er soms wat haken en ogen aan kunnen zitten. In dit artikel gaan we in op waar u op moet letten bij het afsluiten van een dergelijke verzekering en hoe u deze kunt vergelijken met anderen.

Wat is een inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering die alle verplaatsbare meubels in uw huis dekt. Hierbij kunt u denken aan een televisie, wasdroger, bank of kast. Deze meubels zijn vervolgens verzekerd tegen brand, inbraak, storm en blikseminslag. Met de inboedel bedoelen verzekeraars alle meubels die niet aard- en nagelvast zitten. Een deur, laminaat of keuken zijn dus niet verzekerd met de inboedel. Echter zijn er een aantal verschillende pakketten die verschil maken in wat er allemaal verzekerd is en waarvoor het allemaal verzekerd is. In de alinea’s hieronder vindt u meer informatie over deze twee vormen van inboedelverzekering.

Basisdekking

Bij een basisdekking, ook wel extra uitgebreid genoemd, bent u verzekerd tegen de bovengenoemde vormen van schade of diefstal en weet u zeker dat u inboedel tegen alle  meest aannemelijk vormen van schade is verzekerd. Mocht u hele prijzige meubels in uw huis hebben ,dan kunt u er altijd voor kiezen om die apart te verzekeren, maar vaak zijn dit speciale en dure verzekeringen die u enkel af wilt sluiten als het echt nodig is. Wilt u een uitgebreidere verzekering dan de basisdekking? Dan is er altijd nog de allrisk dekking. 

All Risk Dekking

Een allrisk dekking is een niet veel voorkomende dekking die wordt gekozen wanneer mensen specifieke meubels in huis hebben die ze koste wat het kost verzekerd willen hebben. Bij een allrisk verzekering bent u verzekerd tegen alle bovengenoemde elementen, maar ook tegen onverwachte, zelf gemaakte schade in het huis. De exacte voorwaarden en dekking verschilt per verzekeraar. Het is dan ook een goed idee om een goed beeld te vormen van de verschillen per verzekeraar voordat u er met een in zee gaat. 

Wat kost een inboedelverzekering?

De kosten van een inboedelverzekering kunnen sterk variëren. Het hangt namelijk af van de waarde van de spullen in uw huis, de woonplaats, het type woning waarin u woont, eventuele preventiemaatregelen en politiekeurmerken en natuurlijk uw schadeverleden. Al die elementen worden goed afgewogen en zo wordt een premie voor u bepaald. De premie van een verzekering valt meestal reuze mee, vooral als u zich bedenkt voor hoeveel geld aan spullen u dan verzekerd heeft. De prijs zal per situatie verschillen, maar een gemiddeld gezin zal rond de vijftien euro per maand uitkomen aan premie. Dat zou uitkomen op honderdtachtig euro per jaar. 

Eigen risico

Wanneer u een inboedelverzekering afsluit, betaalt u altijd een eigen risico. Dit is het bedrag dat wordt betaalt voordat u iets vergoed krijgt. Hierbij kunt u uit een aantal bedragen kiezen die vervolgens ook de premie veranderen. Kiest u bijvoorbeeld voor driehonderd euro, dan betaald u de eerste driehonderd euro dus zelf, voordat de verzekeraar uit gaat keren. Bij bijna elke verzekering betaalt u een eigen risico en het is goed om hier een hoog maar betaalbaar bedrag voor te kiezen. Dit scheelt namelijk enorm in de premie en het betaalde eigen risico staat niet tegenover het bedrag dat de verzekeraar bijlegt. Met de online vergelijkingstool op www.diks.nl kunt u eenvoudig en snel een inboedelverzekering vergelijken op prijs en kwaliteit.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén