De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Het gebruik van fossiele brandstoffen in huishoudens verminderen

Fossiele brandstoffen zijn brandstoffen die uit de aardbodem komen. Ze zijn miljoenen jaren geleden ontstaan uit resten van versteenden planten en dieren. De drie soorten fossiel brandstoffen zijn: aardolie, aardgas en steenkool. In een huishouden maak je veel gebruik van fossiele brandstoffen. Bij de verbranding van fossiele brandstoffen komt CO2 vrij. Dit wordt broeikaseffect genoemd. Het wordt tijd dat we deze grondstoffen niet meer gaan verspillen. Het wordt tijd voor groene energie

Zonnepanelen

Als eerste het plaatsen van zonnepanelen is goed voor het milieu. Voor niets komt elke dag de zon op. Het is heel duurzaam en het raakt nooit op. Het investeren in zonnepanelen levert direct geld op. De aanschaf van een zonnepaneel is erg prijzig. Alleen is de terugverdientijd 8 jaar. Een zonnepaneel gaat gemiddeld 25 jaar mee. Kortom, je hebt er 17 jaar profijt van.

Minder lang douchen

Gemiddeld douchen we in Nederland 9 minuten per dag. Als we allemaal maximaal 5 minuten douchen per dag. Dan besparen we 15.000 liter warm water per jaar. Door een wekker neer te zetten, weet je als de 5 minuten voorbij zijn. Ook is het handig om minder warm te douchen. Als je lauw gaat douchen kan je 90% fossiele brandstoffen besparen. Dit is waarschijnlijk niet haalbaar. Ik raad aan om er tussenin te gaan zitten. Dan bespaar je toch nog wat.

cv-ketel vervangen

Veel huishoudens in Nederland hebben een verouderde cv-ketel. Door je oude cv-ketel te vervangen met een nieuwe cv-ketel kan je gemiddeld 200 euro per jaar besparen. Het is niet heel veel geld. Toch als elke huishouden in Nederland de cv-ketel vervangt, is dat een hoop geld. Door deze besparing hoeft er minder energie opgewekt te worden.

Dump je droger

Eén van de meest energievretende apparaten van je huis is je droger. Als je echt milieubewust wilt leven, moet je toch echt je droger weg doen. Wij raden aan om een waslijn of een wasrek te nemen. Het duurt wat langer voordat je kleren droog zijn, maar je bent wel milieu bewust bezig. De aarde en je portemonnee zullen je dankbaar zijn.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén