De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Welke buitenboordmotor sluit het beste aan bij uw boot?

Bij het aanschaffen van een buitenboordmotor heeft u een zeer ruime keuze. Van superklein tot de grote machines die veel PK bevatten. Ook zijn er veel verschillende merken en fabrikanten. Er zijn wel een aantal dingen waar u op moet letten wanneer u zelf een buitenboordmotor gaat aanschaffen. Maar hoe komt u erachter welke buitenboordmotor het meest geschikt is? Tevens dient de motor te worden onderhouden om complicaties te voorkomen of tijdig te repareren.

Waar op letten bij het kopen van een buitenboordmotor?

Op diverse sites kunt u gebruikte of tweedehandse buitenboordmotoren kopen. Bij het aanschaffen van een gebruikte buitenboordmotor krijgt u geen advies van de verkoper. Verkopers willen vaak alleen verkopen. U moet dus weten wat u koopt. Bij een watersport speciaalzaak kunt u kiezen uit een breed assortiment en een ruime voorraad. Ook is er een deskundige aanwezig die u kan helpen bij het maken van een keuze.

Het maakt een hoop verschil of u een buitenboordmotor gaat aanschaffen voor een RIB, rubberboot, speedboot, vissersboot of sloep etc. Voor een kleine lichte boot is veel minder PK nodig dan een grotere zwaardere boot. Voor een vissersboot heeft u dus geen groot motorvermogen nodig. Maar voor het varen van een grotere afstand zoals een vakantietocht is een krachtiger motor zeker geen overbodige luxe. Gezien een te kleine motor een hoog toerental moet draaien is het in zo’n geval niet goed voor de motor zelf en het geluidsniveau.

Is uw buitenboordmotor toe aan reparatie of onderhoud?

Jaarlijks onderhoud aan uw buitenboordmotor is heel belangrijk. Niet alleen voor de levensduur van uw motor maar ook voor het voorkomen van dure reparaties en het behouden van de waarde. Mocht u weinig of geen onderhoud laten uitvoeren dan kunnen er problemen ontstaan. De kans dat u uw boot voor een langere tijd kwijt bent is dan groot. Om vervelende verassingen te vermijden raden wij het aan om onderhoud buitenboordmotor tijdig uit te voeren.

Wilt u een professionele onderhoudsbeurt voor uw motor?

Onderhoud aan uw buitenboordmotor kunt u zelf doen, maar u kunt het ook laten doen door een professional. Regelmatig onderhoud is ontzettend belangrijk voor uw buitenboordmotor. Ook kleine beurten kunnen een verschil maken. Door periodieke onderhoud te laten uitvoeren verkleint u de kans op problemen. Een watersport speciaalzaak biedt buiten het verkoop ook het onderhoud aan. Wanneer u naar een erkend watersport speciaalzaak gaat voor uw onderhoud bent u verzekerd dat de onderhoud wordt uitgevoerd door gediplomeerde deskundige. Door tijdig onderhoud te laten verrichten word de kans op het ontstaan van gebreken verkleint. Ons advies is om uw buitenboordmotor te laten onderhouden voor de winterstalling. Zo kunt u aan het begin van het seizoen soepel wegvaren.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén