De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Vertrouwen in duurzaam bouwen!

Een duurzame ontwikkeling maken is waar de focus voor nu en later op moet zitten. Maar wanneer praat je nou precies over duurzaam en hoe kan je er zelf in huis rekening mee houden?

Om te beginnen ; wanneer spreek je nou precies over duurzaamheid? Dit is het voorzien van de behoefte van de samenleving zonder dat de toekomstige generaties van de wereld daar problemen van hebben. Het gaat niet alleen om zorg of milieu, ook wordt er rekening gehouden met economische, menselijke en sociale aspecten. Waar we in deze blog op focussen is wat voor duurzame opties er zijn voor tijdens het bouwen en/of verbouwen van je huis!

Duurzaam bouwen

Een steeds meer voorkomende wens is gasloos bouwen of all-electric bouwen. Mede omdat de overheid dat ook hoog in het vaandel heeft zitten. Zij hebben de visie om alle woningen volledige gasloos te hebben. Daarom is het anno 2019 verstandig en aan te raden dat je hier alvast rekening mee houdt tijdens de bouw van een huis. Daarmee bent u klaar voor de toekomst.

De voordelen

U bent ten eerste duurzaam bezig, dit zorgt ervoor dat je toekomstbestendig bent en efficiënt omgaat met het opwekken en verbruiken van energie. Daarbij heb je geen gasaansluiting meer nodig en daarnaast behoud je ook nog eens veel waarde voor je woning. Dit maakt je niet alleen zelfvoorzienend en groen, ook ga je deze investeringen terug zien in je portemonnee.

Nog meer groen?

Naast gasloos bouwen kan je ook nog extra toevoegingen geven aan je huis. Met de aanvulling van zonnepanelen geef je een duurzame bron van energie aan je huis. Hiermee wek je zonder er veel voor te doen energie vanuit het zonlicht. Hierdoor bespaar je het verbruik van grondstoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Duurzaamheid is meer dan alleen energiebesparing. Zo kan een gezonde binnen milieu door de juiste ventilatie en isolatie heel erg helpen. Met je eigen ‘uitstoot’ en vervuiling van de lucht. Ook waterbesparing is een hele duurzame ingreep voor je huis. Dit kan in de vorm van waterpompen, ecoboasters, duurzame douchekoppen etc.  Deze zijn eenvoudig te bevestigen en zorgen dat je binnen no time volledig duurzaam als het gaat om water.

Dus denk met het oog op de toekomst! Kies ervoor om nu al duurzaam te worden en je zal er snel de vruchten van plukken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén