De Razende Reporter

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends!

Iittala: kunst om van te eten

Sommige gebruiksvoorwerpen zijn zo mooi dat je haast zou vergeten dat ze ook nog praktisch nut hebben. Een kop, schaal of schotel ergens in je keuken of woonkamer neerzetten kan dan al een enorme bijdrage aan de sfeer in de betreffende ruimte. Een perfect voorbeeld van dit fenomeen is het Finse Iittala servies. Met prachtige kleuren, afbeeldingen en vormen wil je de verschillende glazen, bekers en borden liever gewoonweg niet vies maken!

Hieronder bespreken we verschillende series die het design hoogstandje dat Iittala heet zo uniek maken.

Tanssi

Deze in het oog springende reeks draagt als naam het Finse woord voor ‘dans’. En met de schitterende afbeeldingen die lijken te bewegen door er simpelweg naar te kijken, is dat ook niet zo verwonderlijk! Elk bord en elke beker vertelt zijn eigen verhaal, met dieren erop die in de meest klassieke sprookjes terugkomen. Het servies is ontworpen door de in Londen wonende Finse kunstenaar Klaus Haapeniemi. De prachtige afbeeldingen op het hoge kwaliteit porselein van Tanssi zetten de deuren van je fantasie wagenwijd open.

Taika

Een lijn die perfect bij Tanssi aansluit is Taika. Dat ligt mede aan de creatieve geest van masterdesigner Haapeneimi. De verschillende onderdelen zijn verkrijgbaar met achtergronden in verschillende kleuren en zelfs in zwart-wit! Ook met dit relatief eenvoudige contrast is er nog genoeg te beleven aan de gedetailleerde en adembenemende motieven. In de collectie van de echte Iittala liefhebber mogen deze schitterende borden, schalen en opbergblikken zeker niet ontbreken.

Kastehelmi

De dauwdruppel ligt ten grondslag aan het ontwerp van de Kastehelmi reeks. Dat is dan ook precies wat dit Finse woord betekent! De glazen, borden en sfeerlichtjes in allerlei verschillende kleuren zorgen ervoor dat deze IIttala serie meer is dan servies alleen. Met dit schitterende glaswerk kun je je woning sfeervol inrichten én je gasten in stijl bedienen!

Kartio

Hoge kwaliteit en een bijzondere esthetiek gaan hand in hand met de gekleurde glazen uit de Kartio serie. De diverse formaten zorgen ervoor dat je kunt kiezen uit bekers met de gewenste inhoud. Ook bijbehorende karaffen in een soort zandlopervorm maken deel uit van Iittala Kartio. Hiermee kun je je gasten de lekkerste drankjes in stijl voorschotelen.

Sarjaton

Combinaties maken tussen verschillende serviezen kan soms moeilijk zijn, maar daar heeft Iittala gelukkig iets op gevonden. ‘Sarjaton’ betekent letterlijk en figuurlijk ‘geen serie’. Daarom zijn de losse onderdelen perfect te verzoenen met serviesstukken van andere populaire reeksen van deze Finse fabrikant! De designs zijn bovendien tijdloos, zodat Sarjaton dient als perfecte toevoeging op een modern of authentiek servies. De mogelijkheden die deze gevarieerde borden, mokken en schotels bieden zijn gewoonweg eindeloos!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 De Razende Reporter

Thema door Anders Norén